Jump to content
The library informs: Med ditt bibliotekskort kan du låna en e-bok/vecka.
Cover for Emmanuel Macron. En biografi
Isbn: 978-91-7545-674-4
Publisher: Historiska media
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: December 2017
Narrator: Johan Holmberg
Length: 5 hours 43 minutes

Audiobook

Emmanuel Macron. En biografi

I den första biografin på svenska tecknar journalisten Anne Fulda ett fascinerande porträtt av Frankrikes nya president.
Emmanuel Macron, som växte upp i en läkarfamilj, var en brådmogen pojke som väckte omgivningens uppmärksamhet med sin intelligens och sociala förmåga. Vägen till presidentposten gick via elitskolor, investmentbanker och rollen som ekonomiminister. År 2016 bröt han sig loss från socialistpartiet för att inleda sin egen kampanj och bygga upp sin politiska rörelse.
Blott 16 år gammal inledde Emmanuel Macron en relation med sin 24 år äldre dramalärare i Amiens. Relationen avslöjades två år senare och väckte stor uppmärksamhet på den lilla orten, och den har allt sedan dess vållat många rubriker. I dag är Brigitte Macron Frankrikes första dam.
Anne Fulda följde presidentkampanjen på nära håll samtidigt som hon skrev sin biografi. Resultatet har blivit en inkännande skildring av en dynamisk ledargestalt, som snabbt går från ord till handling. I ett specialskrivet kapitel för den svenska utgåvan analyserar hon även Macrons första tid vid makten.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone